Defter Raporu Beratı Hakkında e-Defter Mükelleflerinin Dikkatine

Bilindiği üzere e-Defter uygulamasında yapılan geliştirme ile birlikte 22.5.2024 tarihi itibarıyla yüklenecek paketler için geçerli olmak üzere; e-Def…

 

 

Defter Raporu Beratı Hakkında e-Defter Mükelleflerinin Dikkatine

Bilindiği üzere e-Defter uygulamasında yapılan geliştirme ile birlikte 22.5.2024 tarihi itibarıyla yüklenecek paketler için geçerli olmak üzere; e-Defter ve berat dosyalarının “eşanlı olarak” aynı zamanda e-Defter uygulaması üzerinden veya web servis aracılığıyla Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemine yüklenme imkânı getirilmiştir.

Bu kapsamda www.edefter.gov.tr adresinde 22.05.2024 tarihli bilgilendirme duyurusu yayımlanarak yeni uygulama devreye alınmıştır.

Öteden bu yana alınmakta olan Defter Raporu Beratı, yukarıda bahsedilen uygulama kapsamında diğer beratlarla müteselsil olarak “eş anlı olarak” aynı zamanda yüklenmesi gereken bir paket değildir.

Ayrıca, 2024/2 ve 2024/1-3 dönemlerinden başlamak üzere Defter Raporu Beratının yeni uygulama kapsamında gönderilmesine ilişkin çalışmalar devam etmekte olduğundan, Başkanlığımız tarafından yeni bir belirleme yapılarak duyurulana kadar, Defter Raporu Beratı gönderimi yapılmayacaktır.

Bu husus mevcut durumda, e-Defter ve berat dosyalarının yüklenmesine engel teşkil etmemekte ve söz konusu dosyalar yüklenebilmektedir.

Duyurulur.

Kaynak: GİB

Print Friendly, PDF & Email

Yorum KAPALI.

Tasarim & Sistem : Alomaliye & AbaciPark